Meşhur Çubuk Ev Turşusu kurulumu turşuculuk yapanlar tarafından bu işin püf noktaları anlatıldı. Turşuculuk başlı başına bir meslektir.
Meşhur çubuk ev turşusu sofralara lezzet katıyor
Yemeklerin baş tacı olarak bilinen doğal ve katkısız olması en büyük özellikleri arasındadır. İyi ve lezzetli bir turşunun olmazsa olmazıdır sarımsak. Mevzu bahis sağlık ise, oda cabası. Hakiki Çubuk Turşusuna artı değer katanlardan biridir. Bol sarımsaklı, sirkeli ve acılı, gıda asit kullanılmamış tamamen doğal taze ürünlerden oluşan turşunun püf noktası tuzdur. 12 kiloluk malzemeye 550 gram tuz konuluyor. Sarımsak, sirke ve limon tuzu turşunun olmazsa olmazı. Öte yandan turşu kurarken içine 20 kadar karabiber tohumu koymak, turşunun güzel kokmasını sağlar. Defne yaprağı da turşuya güzel bir lezzet verir. Salatalık turşusu yaparken salatalıkları çatalla iğnelemeli, biberin ucu kırılmalı, fasulyenin uçları kırılmalı, domatese bıçak vurulmalı. Böyle yapılırsa, sebzelerin içine turşu suyu girer ve sebzeler diri olur. Turşunun yumuşağı makbul değildir. Turşunun makbulü sert ve çıtır olanıdır.
Meşhur çubuk ev turşusu kaç günde olur?
Turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulması tavsiye ediliyor. Güneş alırsa gaz yapar ve içindeki sebzeler daha çabuk sararır. Bir gün güneş altında tuttuktan sonra güneş almayan bir yerde 15 gün bekletilmeli ve sonra kapağı açılmalı.
İyi turşu nasıl olur? Neşeli Günler filmini pek çok kişi hatırlar… Adile Naşit ve Münir Özkul’un turşucu karı-kocayı canlandırdığı filmde biri iyi turşunun limonla, diğeri ise sirkeyle yapıldığını söylüyordu. Bakmayın siz filmde karı-kocanın ayrıldığına, bu ancak filmlerde olur. Çünkü bir turşunun içinde limonun da sirkenin de olması gerekiyor. İkisi de olmalı, çünkü turşuyu diri tutar.
Meşhur çubuk ev turşusu hangi sebze ve meyvelerin turşusu yapılır?
Olmazsa olmazımız eski adı ile zavrak yeni adı ise hıyar kibarca salatalık, domates, biber, fasulye, kelek, pancar, erik, lahana, havuç gibi yeterli tadı ve kıvamı yakaladığınız takdirde bütün hepsinin turşusu olur. Önemli olan güzel bir lezzet yakalamak.
Çubuk turşusu salamura değildir. Yöre halkı kurulumunu da yapmaz. Salamura turşu ile Çubuk turşusu yapılışı birbirinden farklıdır. Turşu, ekşili ve acılı olurken salamuraya fazla ekşi konulmaz. Bir turşuya konulan tuz, limon tuzu, sirke gibi malzemelerin yarısıyla salamura yapılır. Aslında anlatılanlara bakacak olursak, herkes kendi işini yapmalı, turşucu turşu yapmalı, memur memurluk yapmalı, herkes işini düzgün yapmalı. Çubuk turşusu farkı ilçede kurulmasıdır. Temiz havası yeşil doğası ve sağlıklı suyu ile turşuyu turşu yapan ilçenin ta kendisidir. En güzeli bu lezzetten mahrum kalmamanız. Kimsenin bütçesini sarsmayacak fiyatta olan turşu Türkiye’de bütün sofralara girmeyi başardı.
http://www.yesilcubuk.com/magaza/ linki tıklayarak sitemizden gönül rahatlılığı ile alış veriş yapabilirsiniz.